Wij houden sinds 2005 lakenvelder koeien. Omdat het een genot is deze dieren om het huis te hebben lopen. Omdat het belangrijk is andere dan de standaard productierassen in stand te houden. Omdat ze zo mooi zijn.
Op deze pagina maakt u kennis met onze lakenvelders. Doorklikken brengt u bij hun nakomelingen. Soms hebben we dieren te koop, die vindt u hier.
Meer weten over lakenvelders? Kijk dan op de site van de Vereniging Lakenvelder Runderen. Soms hebben we dieren te koop, kijk dan hier. Meer foto’s van onze lakenvelders staan op deze pagina.

Mandy

Mandy is één van de twee koeien waar we mee startten in 2005. Inmiddels is ze al jaren de leidster, onze Grand Old Dame. Ze heeft tien keer gekalfd en is onze eerste Waardevolle Fok Koe.

Rani 3

Rani 3 is de eerste zelf gefokte koe, inmiddels al weer moeder van zeven kalveren, waarvan zes stieren. Daarmee heeft ze al snel het predicaat Waardevolle Fok Koe verworven.

A&A’s Romee kwam in 2019 als jong pink onze kudde versterken.

A&A’s Stella kwam in 2019 als jong pink onze kudde versterken.

Dirkje van wanica

Dirkje van Wanica was de rustige, aanhankelijke dame die niet over zich liet lopen…. Ze is onze tweede zelfgefokte koe en heeft twee keer gekalfd en gaf de kudde kleur tot het eten van oleanderblad haar noodlottig werd.

FReekje van deLievendaal

Freekje van de Lievendaal kwam als rank pink en werd een stevige tante die 6 mooie kalveren bracht.Marlies was één van de koeien waarmee we mee startten. Op ons bedrijf bracht ze vier kalveren.